Voorkomen waterzakken

Hoe voorkom ik waterzakken?

Waterzakken op je boothoes is het meest vervelende wat er is, maar hoe voorkom je het, en hoe los je het op? Als u hier meer van wilt weten lees onze tips & tricks voor het voorkomen van waterzakken. 

Wat als je al waterzakken hebt?

Als je al waterzakken in je boot of rubberboot hebt, dan kun je het beste de hoes van de boot- rubberboot halen en het water naast de boot lozen. Er zit vaak groene aanslag op een boothoes die een waterzak heeft gehad. Deze  groene aanslag kunt u het beste schoonmaken met een zachte spons en lauw water. 

Waterzakken krijg je als je geen goede waterafvoer hebt, het water nergens heen kan of het water op de boothoes blijft liggen. Deze waterzakken kun je voorkomen met een zogeheten Boothoes Steunsysteem. D

Boothoes steunsysteem

Boothoes Steunsysteem Aodesea

Hoe plaats je het beste de hoes?

Sommige hoezen zijn makkelijker te monteren als de ander. Met een buitenboordmotorhoes ben je sneller klaar dan een boot- of rubberboothoes. Het is van belang dat er de tijd word genomen voor het plaatsen van een boothoes, en om ervoor te zorgen dat de hoes goed afdicht.

Je kunt de levenduur van een boothoes verlengen met een boothoes steunsysteem. Deze zorgt voor eeen strakkere afspanning van us boothoes, en voorkomt waterzakken.